opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Wavesail montage

Het wavesail waterproof is voor diverse doeleinden te gebruiken, denk aan uw terras of boven uw zwembad. Het wavesail kunt u in een pergola of tussen twee muren hangen. Het Lamellendoek schuift u eenvoudig open en dicht met een katrolsysteem over 3 rvs-draden die tussen de muren worden bevestigd. Op deze manier creëert u snel heel veel schaduw. De standaard wavesails worden compleet geleverd inclusief alle bevestigingsmaterialen.

Een wavesail beschermt u optimaal tegen de schadelijke Uv-straling (tot 95%) en filtert direct het zonlicht. De waterproof wavesail montagedoeken zijn gemaakt van fijn polyesterweefsel (200 gram m2). Dit weefsel is behandeld met speciale UV-remmers en een coating die ervoor zorgt dat u doek waterproof is.

De voordelen van een wavesail: Het biedt u de mogelijkheid om bij een lichte regenbui droog te zitten. Het doek houdt tevens een gedeelte van de warmte vast waardoor u in het voor en najaar wat langer buiten kunt genieten. Met het wavesail kunt u zelf bepalen hoeveel zon of schaduw u wenst. De wavesails zijn weerbestendig en wind en regenvast!

Montage: Het waterdichte wavesail dient min. 10% schuin aflopend in de breedte (290cm zijde) opgehangen te worden, zodat er geen waterzak gevormd kan worden. Dit kan door min. 30cm hoogteverschil te nemen over de breedte van 290cm. Waterdichte wavesails vangen veel wind, waardoor ze minder geschikt zijn bij veel wind dan een waterdoorlatend wavesail

De   kan het gehele seizoen van maart tot oktober buiten blijven hangen. Na het seizoen is hij eenvoudig schoon te maken en handig op te bergen in de bijgeleverde tas:

  • U plaatst een wavesail tussen vier palen. Doormiddel van meerdere ogen de palen kunt u gemakkelijk uw wavesail verstellen wanneer de zon wat lager gaat staan.
  • Zet de palen ongeveer onder een hoek van 10gr. Dit ziet er mooi uit en is ook functioneel omdat de palen hierdoor meer kracht kunnen verdragen.
  • Mooie hardhouten palen 90x90mm zijn zeer geschikt, graaf ongeveer 1/3 van de lengte in.
  • Door de palen in snelbeton te storten hoeft u zich helemaal geen zorgen meer te maken.

Voor een uitgebreidere handleiding bekijk de link: hoe moet ik een wavesail monteren. U krijgt bij aankoop ook een uitgebreide handleiding opgestuurd.

Download hier de montage handleiding voor het installeren van een Harmonicadoek tot 290cm

Download hier de montage handleiding voor het installeren van een Harmonicadoek van 370cm en breder