opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring
Filters
Categorie
Model 
Hout soort
Afmeting palen
Afmeting schutting bxh
Aantal planken
Lengte

Tuinschutting

Artikel 1 tot 40 (van de 76 artikelen). Resultaat:12VolgendeToon alles
Artikel 1 tot 40 (van de 76 artikelen). Resultaat:12VolgendeToon alles

Tuinschutting als afscherming van iedere tuin.

Welke tuinschutting is nu de juiste keus voor jouw tuin of terras? Deze vraag krijgen wij dagelijks en hangt af van vele factoren. Allereerst is het natuurlijk een kwestie van smaak. Daarna komen zaken als privacy (de ene schutting laat meer inkijk toe als het andere), duurzaamheid (kunststof composiet gaat nagenoeg onbeperkt mee, maar natuurlijke producten hout “leven” enigszins), onderhoud en natuurlijk prijs. Omdat de inrichting van een tuin of terras een belangrijk onderdeel is van het totaal is de prangende vraag; wat past het beste bij jouw huis en tuin? En aan welke wensen moet een tuinschutting voldoen? Door de verschillende vormen in tuinschuttingen van open gewerkt tot helemaal gesloten en in lage en hoge modellen kunt je zelf besluiten wat je wilt bereiken met jouw erf afscheiding. Door de diverse materialen hout, betonlook of combinatie daarvan die wij in ons assortiment hebben is er altijd wel iets wat bij jouw tuin of terras inrichting past.

Kwaliteit van houten tuinschuttingen belangrijk voor de levensduur.

Door het enorme aanbod in houten tuinschuttingen is de kwaliteit een belangrijke factor naast de uitstraling. De kwaliteit bepaalt namelijk grotendeels de levensduur van jouw tuinschutting. Natuurlijk is er een onderscheid tussen de diverse houten materialen zoals het nieuwe Red Class, Lariks / Douglas en Hardhouten tuinschermen en het onderhoudsvrije. Denk hierbij aan de Betonlook modellen, volledige kunststof lamellen, aluminium of composiet tuinschutting. Onderhoudsvrije materialen gaan in principe levenslang mee als ze goed gemonteerd zijn. De natuurlijke materialen hebben daarentegen onderhoud nodig, zoals het tijdig beitsen, oliën of lakken. Doe je dit niet dan vergrijsd een houten tuinafscheiding. De ene persoon vindt dit niet erg omdat het natuurlijk is de ander houdt liever de originele kleur aan. Maar ook deze natuurlijke houten tuinschuttingen hebben een behoorlijke lange levensduur. Daarnaast sluit een natuurlijke tuinafscheiding meestal perfect aan bij een tuininrichting en een kunststof onderhoudsvrije erf afscheiding meer bij moderne vormgegeven terrassen.

Standaard afmeting Tuinschutting of speciaal maatwerk.

Er is een ruim aanbod standaard houten tuinschuttingen leverbaar in ons assortiment. Met afmetingen van 180x180 cm met rechte afwerking, of met schuine afloop van 180x90 cm. Om je tuinafscheiding compleet te maken zijn er ook in alle houten materialen deuren met kozijnen en losse poorten beschikbaar. Kom je helemaal niet uit met een standaard houten paneel dan is het geen enkel probleem om deze op de juiste afmeting in te korten. Maatwerk biedt daarom ook altijd de oplossing. 

Het plaatsen van een tuinschutting is zeer eenvoudig.

Afhankelijk van het materiaal van je tuinschutting is plaatsen eenvoudig. Het belangrijkste is dat het hekwerk waterpas komt te staan. Voor het plaatsen van palen gebruik je of een grondpin of direct in het beton. Dit laatste is het stevigste en beste voor een degelijke en stevig geheel. Afhankelijk van de paal keuze, met sleuf of zonder sleuf monteer je het houten tuinscherm. Wordt het tussen de houten palen gemonteerd dan zet je het tuinscherm ook 2 of 3 plaatsen vast met speciale daarvoor bestemde beugeltjes.

Waar vind ik de juiste Tuinschutting?

Je kan een tuinschutting bij ons zowel online bestellen als in onze showroom. Online staan alle tuinschuttingen afgebeeld en is het bestellen snel gedaan. In de showroom vind je een aantal modellen ter bezichtiging om een indruk te krijgen van de kwaliteit.