opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Zonnedoek 3,5x5m 190gr antraciet

Hierom bestel je een zonnedoek bij Schaduwdoekkeuze.nl:

schaduwdoek eigenschappen iconen

schaduwdoek icoon 100% veilig bestellen met schaduwdoekkeuze webwinkelkeur logo
schaduwdoek icoon Diverse veilige betaalmethoden schaduwdoekkeuze betaalinformatie
schaduwdoek icoon Wij bezorgen GRATIS je schaduwdoek snel thuis in Nederland en België
schaduwdoek icoon 14 dagen bedenktijd om retourneren
 

192,80
Bestel bevestigingsmaterialen
Dit product is momenteel niet leverbaar

Heb je vragen over dit product?

Keuze hulp
Levertijden
Levertijd:
Afhankelijk van drukte. Informeer naar levertijd
Kenmerken
Vorm:
Rechthoek
Afmeting:
3,5x5m
Kleur:
Antraciet
Gewicht doek:
240 g/m2
Merk:
Coolsail Pro

Waarom meerdere klanten zonnedoek rechthoek 3,5x5m antraciet bestelden?

schaduwdoek icoon Rechthoek model geeft maximaal schaduw oppervlak, waardoor meest verkocht
schaduwdoek icoon Minder kans op huidkanker! 90% - 95% Uv-bescherming
schaduwdoek icoon Verkoelende werking onder de zon, 32% koeler dan dichte structuur

Kenmerken van zonnedoek rechthoek

 • Kleur: Antraciet ( Wil je een andere kleur? Klik hier )
 • Gewicht: min. 190 g/m²;
 • Materiaal: HDPE (extra stevig materiaal, speciaal ontworpen voor zonnedoeken)
 • Scheurbestendig
 • Waterdoorlatend
 • Bestand tegen windsnelheden van 40 tot 50 Km/h
 • Kan het hele seizoen van maart t/m september buiten blijven hangen
 • Weerbestendig, schimmelwerend en rotvrij
 • Alle zijden van een schaduwdoek zijn hol uitgesneden om het doek mooi en strak te kunnen spannen. Hierdoor is het doek oppervlak iets kleiner dan de vermelde afmeting van het doek.
 • Afmetingen worden altijd gemeten vanaf het uiterste deel van het bevestigingspunt naar het uiterste deel van het andere bevestigingspunt. Houd rekening met eventuele afwijkingen van enkele centimeters.
 • De grootte van het bestelde zonnedoek kan binnen +/- 5% van de weergegevengrootte variëren. Dit wordt veroorzaakt door de volgende factoren; de elasticiteit van het HDPE-materiaal, de fabricageprocessen en de op het zonnedoek uitgeoefende spanning bij installatie tussen muur en palen.
 • Dubbel gestikte randafwerkingen met daarin een verstevigingsband rondom
 • Bevestiging d.m.v. massieve RVS D-ringen of Triangel op de hoeken. Dit i.p.v. ingeslagen zeilringen die mogelijk kunnen uitscheuren.
 • Om een zonnedoek juist te bevestigen moet je rekening houden met een extra ruimte van minstens 26 cm rondom het bevestigingspunt.
 • Kleuren van de doeken kunnen in werkelijkheid enigszins afwijken van de foto en kunnen niet als een tekortkoming worden gezien. Ook door het zonlicht kunnen doeken verkleuren naar een iets lichtere tint.
 • Dit zonnedoek geeft minstens vijf jaar 90% - 95% bescherming tegen Uv-straling
 • Garantie: twee jaar

Een effectieve oplossing voor bescherming tegen zon en wind

Onze zonnedoeken zijn een eenvoudig en snel te monteren oplossing tegen felle zonnestralen in de steeds heter wordende zomers. Ze zijn ook een ideaal alternatief voor de parasol of een zonnescherm. Doordat ze fraai zijn vormgegeven en gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal zijn ze altijd een ethische toevoeging op jouw balkon, terras of tuin. Ze bieden maximale bescherming tegen de zon, maar laten nog wel genoeg licht door om de sfeer te behouden. Dankzij de eenvoudige installatie, chique uitstraling en scherpe prijzen worden zonnedoeken steeds vaker ingezet als zonweringssysteem.
De montage is eenvoudig en snel doordat de doeken simpelweg bevestigd kunnen worden aan een muur, hek of vrijstaande paal. Om maximale kwaliteit te waarborgen zijn alle bevestigingen en accessoires gemaakt van rvs. Rondom is het zonnedoek volledig dubbel omgezoomd en voorzien van een extra verstevigingsband. Hierdoor wordt de lange levensduur van de Coolsail zonnedoeken gegarandeerd. Door de open weefstructuur van het HDPE-doek kan de wind er doorheen en zijn ze hierdoor bestand tegen een windsnelheid van 40 tot 50 Km/h wanneer juist gemonteerd.

Juiste montage van het zonnedoek zorgt voor het succes

 • Belangrijk bij het juist monteren van het zonnedoek is dat de bevestigingspunten altijd evenwijdig aan de diagonale lijn van het zonnedoek zijn.
 • Span het zonnedoek gelijkmatig aan door op ieder bevestigingspunt evenveel kracht uit te oefenen. Een correcte spanning is het allerbelangrijkste voor het esthetisch geheel in combinatie met een zo goed mogelijk resultaat bij een zonnedoek.
 • Een correct gespannen zonnedoek zal niet bewegen of klapperen in de wind.
 • Beter te beginnen met een matige spanning en bij rimpels of het teveel bewegen in de wind de spanning van het doek iets verder op te voeren. Een extreem hoge spanning kan het doek beschadigen.
zonnedoek opspannen
 • Laat per bevestigingspunt een marge van tenminste 26 cm in deze diagonalen zodat de spanners voldoende spanning kunnen uitoefenen.
 • De zijkanten van het zonnedoek 3,5x5m Antraciet zijn hol uitgesneden, dit zorgt voor een goede spanning van het zonnedoek zonder rimpels. De marges van de holle uitsnijdingen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het zonnedoek.
 • Voorkom schade door hitte en warmte door de aanwezigheid van een BBQ of tuinhaard te dicht in de buurt van een zonnedoek.
 • Bepaal de juiste plaats voor het bevestigen van het zonnedoek op jouw tuin of terras door de Zonneverloop (Duitse website) te raadplegen.
 • Bekijk de ideeën voor montage van uw Zonnedoek op diverse manieren.
   

Creëer een 3D-effect met zonnedoek 3,5x5m

Een 3D-effect wordt gecreëerd bij een rechthoekig zonnedoek door de bevestigingspunten diagonaal in verschillende hoogte te monteren. Je monteert 2 bevestigingspunten hoger en de tegenovergestelde diagonale bevestigingspunten lager om volgend resultaat te creëren.

schaduwdoek 3d design

Een goede bevestiging zorgt voor jarenlang schaduw

Maak gebruik van de juiste RVS bevestigingsmaterialen bij het monteren van een zonnedoek. Je kan de benodigde bevestigingsmaterialen simpel toevoegen via het optiemenu bovenaan. Om een keuze te maken van de juiste benodigde bevestigingsmaterialen leggen we hierbij de verschillende mogelijkheden uit.

schaduwdoek icoon Rvs bevestigingset: Deze set bestaat o.a. uit 2x een uitdraaispanner, 4x oogplaat, 2x karbijnhaak en 2m ketting zoals men hieronder op de afbeelding kan zien. Dit is de meest gekozen optie en ook de eenvoudigste en snelste manier voor de bevestiging van een zonnedoek. Door het indraaien van de spanner wordt het spandoek strakgespannen.

schaduwdoek rvs bevestigingsmaterialen

schaduwdoek icoon Katrolset: Met een katrolset op 1 of meerdere hoeken kan men zeer snel een zonnedoek ophangen. Ook verwijderen bij slecht weer gaat zeer snel en eenvoudig door het touw te ontspannen zakt het spanzeil.

schaduwdoek icoon Schuifrail: Deze optie is een extra die men zowel samen kan gebruiken met een bevestigingset als katrolset. Met de schuifrail kan men het tuindoek op een bepaalde hoek laten zakken. Hierdoor ben je flexibel met de zonwering en kies je de hoogte na gelang de zon staat. Zo is er nooit meer het probleem van laagstaande zon die onder het zonnedoek doorschijnt.

schaduwdoek in hoogte verstelbaar

Houd genoeg ruimte bij bevestiging van zonnedoek

Om een zonnedoek op de juiste manier te monteren en hiervan zo lang mogelijk plezier te hebben moet je rekening houden met extra opspan ruimte. Wij adviseren om per bevestigingspunt een marge van 26 cm aan te houden waardoor er altijd genoeg ruimte is het zonnedoek correct te installeren. In de illustraties hieronder staan een paar voorbeelden:

zonnedoek montage tussen muur of paal schaduwdoek montage tussen schuine paal en muur spandoek montage tussen schuine palen

Onderhoud van zonnedoeken:

Het onderhoud van een zonnedoek is ook erg eenvoudig; door gebruik van water en zeep met eventueel een zachte borstel kan stof en vuil worden verwijderd. Mocht er sprake zijn van hardnekkig vuil, dan verkopen wij speciale onderhoudsproducten. Hiermee krijg je bijna iedere hardnekkige vlek uit het zonnedoek. Wij raden niet aan om het zonnedoek in een wasmachine te reinigen.

Toepassing van een zonnedoek

Naast toepassing van een zonnedoek op een terras bij jou in de tuin of bij een restaurant, café of brasserie. Komt een schaduwdoek ook zeer tot zijn recht bij een school of kinderdagverblijf omdat kleine kinderen voldoende schaduw moeten hebben als ze buitenspelen in de zomer. Naast deze traditionele toepassingen van een tuindoek kan men een schaduwdoek ook zeer goed boven een zandbak of koikarper vijver hangen.

Contactgegevens:
Schaduwdoekkeuze.nl
Wolfshoek 1a
5511 KH Knegsel
Tel: +(31) 040 - 2826082
Email info@schaduwdoekkeuze.nl

Klik voor de openingstijden

Zonnedoek 3,5x5m 190gr antraciet heeft nog geen reviews. Deel jouw productervaring en plaats een review.
Zonnedoek 3,5x5m 190gr antraciet


Meer leuks:

Dit vonden andere klanten leuk:

Dit heb je bekeken