opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Parasolvoeten

Hoe kies je de juiste parasolvoet voor je parasol?

Om de juiste keuze te maken voor de parasolvoet zijn twee criteria fundamenteel: de diameter en het gewicht. De diameter moet in verhouding staan met de lengte van de parasolmast en het gewicht en grootte van de parasol. Het voetgewicht hangt af van de structuur en de overspanning van de parasol: hoe groter de parasol, hoe meer ballast je nodig hebt. Hiervoor zijn er verschillende soorten parasolvoeten: de vulbare kunststof parasolvoet die gevuld moeten worden met zand of water en de “gevulde” parasolvoeten van beton, staal, gietijzer, graniet of zelfs hout. De vulbare parasolvoeten zijn geschikt voor kleine ronde, vierkante en rechthoek parasols. Maar voor grote parasols moet je altijd kiezen voor zwaardere voeten in beton of gietijzer. Wat betreft stijl en kleuren hangt het af van jouw persoonlijke smaak! Zweefparasols hebben over het algemeen een kruisstandaard om hun stabiliteit te garanderen. In dat geval moet je het gewicht op de kruisstandaard plaatsen. De gewichten kunnen bestaan uit beton, tegels of gereconstrueerde stenen platen. Je kan maximaal 4 tegels rond de voet van de parasol plaatsen. Vaak zijn twee tegels voldoende bij de wat kleinere parasols. Belangrijk is dat wanneer er maar twee gewichtsobjecten worden geplaatst deze kruislings geplaats worden. Dit om de stabiliteit te maximaliseren.
Conclusie: hoe groter de maat van de parasol, hoe zwaarder de parasolvoet moet zijn. Hoe zwaarder de parasolvoet, hoe stabieler deze wordt. Beter een gewicht teveel dan een gewicht te weinig en de parasol het luchtruim kiest bij een stevige windvlaag.

Schaduwdoekkeuze.nl helpt u graag met het kopen van een parasolvoet

Ook een degelijke parasolvoet kopen, kies dan voor een beton parasolvoet of verrijdbaar parasolvoet. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@schaduwdoekkeuze.nl of via 040 2826082 en onze medewerkers helpen u graag verder.

Heeft u al wel een parasolvoet maar geen parasol? Neem dan eens een kijkje bij onze parasols, zoals zweefparasols of aluminium parasols.