opc_loader

Hoe kies je de juiste parasolvoet voor je parasol?

Om de juiste keuze te maken voor de parasolvoet zijn twee criteria fundamenteel: de diameter en het gewicht. De diameter moet overeenkomen met die van de parasolmast. Het gewicht hangt af van de structuur en de overspanning van de parasol: hoe groter de parasol, hoe meer ballast je nodig hebt. Hiervoor zijn er verschillende soorten parasolvoeten: vulbare parasolvoet van kunstsof met zand of water, beton, staal, gietijzer, graniet of zelfs hout. De vulbare parasolvoeten voor water of zand om op die manier gewicht massa te krijgen zijn geschikt voor kleine ronde, vierkante en rechthoek parasols. Maar voor grote parasols moet je kiezen voor zwaardere voeten in beton of gietijzer. Wat betreft stijl en kleuren hangt het af van uw persoonlijke smaak! Zweefparasols hebben echter over het algemeen een kruisstandaard om hun stabiliteit te garanderen. In dit geval moet u het gewicht ballast creëren met beton tegels of gereconstrueerde stenen platen. U kunt maximaal 4 tegels rond de voet van uw parasol plaatsen. Echter, 2 tegels kunnen voldoende zijn als de parasol niet te groot is (de tegels moeten altijd kruislings worden geplaatst voor een goede stabiliteit). Concluderend: hoe groter de maat van uw parasol, hoe zwaarder de parasolvoet moet zijn. Hoe zwaarder uw parasol, hoe stabieler hij wordt!

Schaduwdoekkeuze.nl helpt u graag met het kopen van een parasolvoet

Ook een degelijke parasolvoet kopen, kies dan voor een beton parasolvoet of verrijdbaar parasolvoet. Bij ons krijgt u een kwalitatief hoogwaardig product voor de laagste prijs.

Komt u er niet helemaal uit, neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@schaduwdoekkeuze.nl of via 040 2826082 en onze medewerkers helpen u graag verder.

Heeft u al wel een parasolvoet maar geen parasol? Neem dan eens een kijkje bij onze parasols, zoals zweefparasols of aluminium parasols.