opc_loader

Waarom een uitvalscherm kopen?

Een uitvalscherm is ideaal voor het beschaduwen van kleine, korte vlakken, zoals ramen en balkons. Dit kan een zeer breed maar kort gebied heel goed verduisteren.

✔ Voor korte, brede gebieden

✔ Zeer goede schaduw

✔ Solide dankzij valarmen als ondersteuning

Uitvalschermen zijn zeer eenvoudig van constructie en daarom aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld een cassettescherm. Ze hebben geen knikarmen, maar laten armen vallen die veel eenvoudiger zijn in hun functie en geen hoge technische normen vereisen.

Uitvalscherm met neerklapbare arm

Met de uitvalschermen bent u niet alleen verzekerd van thermisch, maar ook van visueel comfort. Deze welgevormde zonwering beschermt u tegen de hitte, laat een vrij zicht naar buiten toe en creëert kleurstemmingen. Het uitvalscherm is voorval bekend dat men ze ziet voor de gesloten ramen als zonwering. Tegenwoordig vindt men de uitvalschermen ook terug op een balkon. Vast gemonteerd tegen de gevel of plafond maar ook nu ook voortaan als klem balkonluifel. Door de uitvalarmen wordt het luifeldoek strak gespannen. Dit type luifel komt men vaak tegen in de bouwarchitectuur bij hotels en kantoor gebouwen, maar ook bij u eigen woning misstaan ze niet.

Uitvalscherm of luifel

Het zonweringssysteem, dat bekend staat als uitvalscherm, is ook populair als luifel of uitvalluifel. Laat ze naar beneden kijken zonder een glimp op te vangen en veel schaduwen. Een 5 meter brede uitvalscherm moet veel robuuster gebouwd worden dan een 3 meter brede luifel. Daarom is er geen invoer uit het Verre Oosten met afmetingen tot 6 m breed, zoals Schaduwdoekkeuze.nl levert. Een klemluifel moet wind stabiel worden gemonteerd, met name op balkons waar niet mag worden geboord. Door het diagonaal uitlopende doek tot 170 graden zijn de diagonale luifels een aangenaam zicht en tegelijkertijd zonwering. De robuuste constructie is ideaal voor installatie in raamuitsparingen. Deze uitvalscherm slaat ook een goed figuur voor serres in de schaduw.

Uitvalscherm voor het balkon

De uitvalluifel is bij velen bekend van appartement gebouwen en balkons. Doordat het boren in het balkon niet is toegestaan ziet men tegenwoordig ook de klem balkonluifel. In technisch jargon worden ze klemluifels genoemd. Deze balkonarmschermen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Voornamelijk in kleine standaardmaten met een kleine selectie stoffen. Als alternatief op maat gemaakt tot 6 m breed en gemonteerd aan de zijkant van de zijwanden of op klemsteunen "zonder boren".