opc_loader

Zonneschermen direct vergelijken

Er zijn veel verschillende modellen zonneschermen. Maar het zou te veel tijd kosten om al deze luifels met elkaar te vergelijken. Niet ieder zonnescherm kan direct online gekocht worden tegen een voordelige prijs waartoe een vergelijk moeilijk is. U vindt bij Schaduwdoekkeuze.nl een grote verscheidenheid aan luifel modellen, zoals knikarmschermen en uitvalschermen. Alle van zeer goede Europese kwaliteit materialen die een zeer goede prijs-prestatieverhouding hebben, die eerder bekende limiet afmetingen overschrijden en een lange levensduur garanderen. Chinese goedkope zonneschermen worden om veiligheidsredenen niet door ons verkocht. Wij verkopen enkel Europese design kwaliteit zonneluifels voor een aantrekkelijke prijs. 

Wat is een zonnescherm?

Een zonnescherm dient als bescherming tegen zon, hitte, verblinding en privacy en is een natuurlijk onderdeel van ons dagelijks leven. Ze zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en uitvoeringen: Of het nu gaat om zonwering om vast te klemmen, met open gelede armen, beschermd door een cassette of als zijwindscherm. Wij bieden u zonwering in zowel standaard maten als maatwerk - tegen eerlijke en betaalbare prijzen. Laat uw luifel droom uitkomen: eenvoudig, snel en ongecompliceerd! Op warme zomerdagen wil iedereen buiten een schaduwplekje. Een zonnescherm kopen van constante kwaliteit is dan vanzelfsprekend. De kleurrijke stoffen zien eruit als een barrièrevrije parasol. Met een op maat gemaakte kwaliteits luifel geniet u zorgeloos van de zon.

Hoeveel schaduw biedt mijn zonnescherm?

Hoeveel schaduw uw zonnescherm daadwerkelijk biedt, hangt af van verschillende factoren. Allereerst uw locatie en de richting waarin uw terras of balkon wijst zijn belangrijk. Ook belangrijk zijn de hellingshoek en de hoogte van de bevestiging van het zonneluifel en natuurlijk de tijd van de dag en het seizoen. Zorg ervoor dat u van tevoren de zon volgt op het punt waar uw luifel moet worden geïnstalleerd.

Hoe lang beschermt een luifel mij tegen schadelijke UV-stralen?

Net als de zonbeschermingsfactor voor zonnebrandcrèmes, werkt ook de UV-beschermingsfactor voor luifels. Hoe hoger de beschermingsfactor, hoe langer u onder uw zonnescherm kunt blijven. Onze modellen zonneluifel hebben minimaal de UV-beschermingsfactor 30+. Als je bijvoorbeeld een heel licht huidtype hebt, is de natuurlijke beschermingstijd van je huid 5 tot 10 minuten. Zit je onder een zonnescherm met beschermingsfactor 30, verleng dan je zelfbeschermingstijd met 30 keer, dus maximaal 2,5 tot 5 uur. Als u niet zeker weet wat uw huidtype is, raden we u aan een zonnebrandcrème als preventieve maatregel te gebruiken.

Wat moet ik weten over zonweringstoffen?

Bij de fabricage van onze zonneschermen gebruiken we in principe drie soorten stof:

  • Ademend polyethyleen in onze luifels
  • Hoogwaardig polyester in onze modellen in standaard maten
  • Acryl op onze modellen op maat

Polyester en polyethyleen worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid, terwijl acryl ook bijzonder lichtvast en UV-bestendig is dankzij een speciaal verfproces.

Waterdicht of waterafstotend?

Luifels zijn zon en geen regenbescherming. We gebruiken doeken die dankzij een speciale coating - bijvoorbeeld met teflon - water- en vuilafstotend zijn en gemakkelijk bestand zijn tegen een korte regenbui, maar geen bescherming bieden tegen alle weersomstandigheden. Hoeveel vocht het materiaal kan opnemen, hangt af van het gewicht van de stof. In principe dient u de hellingshoek van uw zonnescherm op minimaal 15 ° in te stellen zodat regenwater zonder problemen naar voren of opzij kan weglopen. Laat in ieder geval uw zonneluifel niet onbeheerd achter als het regent, want er bestaat het risico dat er waterzakken in het doek ontstaan. Gebruik een bezem of hand om ervoor te zorgen dat het water kan weglopen om schade aan de voortent te voorkomen.

Hoe kleurecht is mijn zonweringdoek?

Over het algemeen zal elke stofkleur op een bepaald moment onder invloed van licht vervagen. Of de kleuren na jaren echter nog steeds schijnen of snel vervagen, hangt af van het verfproces en de kwaliteit van de stof. Zo heeft een stof die een jaar lang ononderbroken en zonder kleurverandering aan de zon en andere weersomstandigheden is blootgesteld, een zeer hoge lichtechtheid. In Centraal Europa worden de zonneschermen echter veel korter ingezet, zodat een lichtechtheidsklasse 4 (redelijk goede lichtechtheid) voldoende is om lang van de kleuren van uw parasol te kunnen genieten.

Hoeveel wind kan mijn luifel weerstaan?

Geen enkele luifel kan een orkaan trotseren. Maar uw zonwering zou meer moeten kunnen dan een lichte bries opvangen. Bijna al onze modellen zonneschermen hebben windweerstandsklasse 2, wat overeenkomt met een windkracht van 5 en een windsnelheid van 38 km / u. Waait het steviger - dat zie je aan de takken die krachtig bewegen in de wind dan adviseren we om het zonnescherm te sluiten.