opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Het rechthoekige schaduwdoek, een must have!

Het rechthoekige schaduwdoek, een must have!

HET RECHTHOEKIGE SCHADUWDOEK, EEN MUST HAVE! 

Als particulier is er niets idealer dan rechthoekige schaduwzeilen om uw grote buitenruimtes te beschutten. Groot, elegant en bedekkend, zal het uw buitengebied een vleugje stijl geven terwijl u ook schaduw en koelte op zomerse dagen zullen krijgen.  

Een rechthoekig opgespannen doek voor schaduw en verfraaiing van uw buitenkant. 

Verschillende maten rechthoekige zeilen die passen bij uw leefruimte buiten 

Er zijn verschillende formaten van canvas voor structuren en buitenomgevingen. Het rechthoekige schaduwdoek biedt een grote en optimale overdekte ruimte. In de buurt van een zwembad zal het uw ontspanningsruimte en uw ligstoelen bedekken voor een aangename leespauze, beschut tegen de zonnestralen. U zult volop kunnen genieten van een tijd met uw gezin, bij het zwembad of andere buitengebieden, zonder u zorgen te maken over mogelijke zonnebrand. 

Dankzij de keuzemogelijkheden die u hebt wat betreft de afmetingen van het doek, is het mogelijk de schaduwzone van uw tuin of terras uit te breiden en de zone die het meest aan de zon is blootgesteld beter af te dekken. Op deze manier behoudt u de versheid binnenshuis. Controleer daartoe van tevoren de belichting van uw huis en de belangrijkste invalshoek van de zon, en kies vervolgens een geschikt en groot genoeg doek dat het hele gebied bedekt dat u wilt beschaduwen. Als deze elementen in acht worden genomen, krijgt u een doeltreffende bescherming tegen wind, zon of regen. 

Als u in de zomer bang bent voor de hitte, zult u met de rechthoekige schaduwdoeken eindelijk ten volle kunnen genieten van uw schaduwrijk terras. De afmetingen zijn variabel, zodat u een hoekje hebt dat beschut is tegen de zon en groot genoeg om uw tuinmeubelen af te dekken en te beschermen tegen beschadiging door zon of regen. Het kleinste rechthoekige schaduwdoek is 1,5 meter breed en 2,5 meter lang. Het grootste tuindoek is 6 meter lang en 8 meter breed. Kortom, met deze opgespannen doeken van verschillende afmetingen kunt u de schaduwrijke ruimte vergroten en uzelf beter beschermen tegen de zon. Naast de vaste maten op schaduwdoekkeuze.nl is er ook de optie om de schaduwdoeken op maat te laten maken bij ons. 

Het is mogelijk om deze verschillende maten rechthoekig doek te combineren om een nog grotere schaduwzone te creëren en een totaal andere configuratie te vormen dan u zich had voorgesteld. Deze schaduwdoeken passen perfect in de vorm van uw huis en tuin. Speel gerust met lengtes en vormen om een gezellige en moderne schaduwplek te creëren. Met de rechthoekige schaduwdoeken zijn er geen grenzen aan uw fantasie, alles is mogelijk dankzij de aangepaste bevestigingsaccessoires en de eenvoudige installatie.

Eenvoudige en snelle installatiemethoden 

De schaduwzeilen hebben inderdaad verschillende bevestigingsaccessoires, deze laten u toe uw doek op vele plaatsen te bevestigen: aan een muur, aan een boom of aan een paal! Deze bevestigingsmiddelen zijn eenvoudig te gebruiken en praktisch, ze stellen u in staat uw zonnedoek snel en efficiënt te monteren en op te spannen. Deze bevestigingsmiddelen zijn hoofdzakelijk gemaakt van staal, voor weerstand, stevigheid, duurzaamheid in de tijd en een vleugje esthetiek. 

Afhankelijk van de locatie die u voor uw zonnedoek heeft gepland, moet u van tevoren controleren of u de 4 verankeringspunten hebt bepaald, zodat uw schaduwdoek goed gespannen blijft en goed kan worden onderhouden. U zult dan goed tegen de zon kunnen schuilen.

De verschillende bevestigingsmiddelen 

Bevestiging in beton 

U kunt de eerste twee bevestigingspunten op een betonnen muur aanbrengen met accessoires zoals de muurbevestigingsplaat die compatibel is met draadstangen, u kunt kit gebruiken om het sterker te maken. Als alternatief is er de bevestegingsset, die een oogbout met een expansiedeuvel omvat om uw beschermend doek permanent en veilig te bevestigen. Voor rechthoekig schaduwdoek van meer dan 300 g/m2 is het raadzaam een bevestigingsset te nemen. 

Bevestiging in hout 

U kunt een bevestigingspunt in hout maken, kies hiervoor bevestigingssets, die u alle geschikte stukken leveren om uw verankeringspunt aan een boom of een frame te vormen. Naast deze bevestegingssets is er ook de muscle spanset om met de juiste afmetingen het doek de juiste hoogte te geven met het trekken of los maken van het touw.  

Paalmontage  

Om uw bevestigingspunt te vormen op een schuine, rechte of afgespannen roestvrijstalen mast, kunt u kiezen voor metrische ringen met roestvrijstalen schroeven. Deze ringen zorgen voor een stevige grip, hoe hoog je hem ook bevestigt. Vergeet niet dat als u een waterafstotende stof aanbrengt, het belangrijk is om een lichte hellingshoek te creëren, zodat het regenwater kan weglopen en wordt voorkomen dat het erop blijft liggen, waardoor het risico op scheuren ontstaat.  

Met alle hierboven vermelde bevestigingsaccessoires kunt u de hoogte kiezen waarop u het zonweringsdoek wilt plaatsen en zo een solide en esthetisch resultaat verkrijgen. 

Het is belangrijk dat u de juiste spanners kiest om mooie zonnedoeken te krijgen die strak genoeg staan om een verfrissende schaduw te creëren op warme dagen.

Het rechthoekige schaduwdoek, een goed hulpmiddel om uw tuinmeubelen te versieren en te beschermen. 

Verschillende stoffen, aangepast aan weersomstandigheden 

Wees voorzichtig met het soort doek dat u kiest, want het doel is een doeltreffende bescherming te krijgen. Daarom is het belangrijk de verschillende soorten stoffen te kennen die beschikbaar zijn voor uw situatie. Er zijn 3 soorten doeken bij schaduwdoekkeuze.nl: het normale schaduwdoek, het schaduwdoek waterdicht en het op maat gemaakte schaduwdoek. 

Het schaduwdoek waterdicht

Gemaakt van 100% polyester, een moderne synthetische vezel, is ideaal voor regenachtige of vochtige gebieden. Deze waterafstotende en waterdichte schaduwdoeken laten, zoals de naam al zegt, het regenwater van het doek aflopen zonder er doorheen te gaan. Dit is mogelijk dankzij het gladde oppervlak. Deze stof biedt thermische isolatie, goede treksterkte en scheurweerstand. Met deze oplossing kunt u uw moestuin eindelijk beschermen tegen te veel zon of regen. 

De waterdichte stof biedt ook 80% bescherming tegen UV-stralen! Dus als u uw buitenruimte wilt beschutten, zal dit waterafstotende rechthoekige zeil een doeltreffende oplossing zijn om u te beschermen tegen motregen, regen of zon. Een klein geheugensteuntje: zoals gezegd is het belangrijk een lichte hellingshoek te creëren, zodat het water gemakkelijk kan weglopen en een "waterzak"-effect wordt vermeden, waardoor het doek te strak komt te zitten en kan scheuren.

Coolsail waterdichte schaduwdoeken

Het stretchpolyester zeil van het merk Coolsail wordt gemaakt van een hightech synthetisch weefsel dat rotbestendigheid, rekbaarheid, waterafstotendheid, UV-bescherming en windbestendigheid combineert. Het polyester doek biedt een zeer goede thermische isolatie, (beter dan andere) zodat u kunt genieten van een aangename zomer. Dit doek, vermijdt trekspanning bij het vastmaken van het zeil aan het spansysteem. Met Coolsail zeilen zal het gemakkelijker zijn om uw zeil aan de 4 bevestigingspunten te bevestigen dankzij de elasticiteit van het doek.  

Deze elastische technische stof vervormt niet na verloop van tijd en behoudt zijn oorspronkelijke vorm gedurende lange tijd. Deze stoffen zijn, door hun onklopbare prijzen, bijzonder interessant voor persoonlijk gebruik. 

Kleurechtheid op verschillende stoffen  

U hebt waarschijnlijk gehoord dat sommige materialen en kleuren na verloop van tijd achteruitgaan en/of vervagen, wees gerust, dit is niet het geval met doeken! 

Merk op dat polyester niet erg gevoelig is voor UV-stralen, wat betekent dat deze doeken een goede kleurvastheid hebben! 

Vergeet niet dat Coolsail's stretchpolyester duurzaam is dankzij de sterke vezels! Bovendien is de stof bestand tegen vele chemicaliën, maar ook tegen krimpen en uitrekken! Al deze eigenschappen maken dit doek tot een uitgelezen oplossing! 

Acrylzeil is gemaakt van een weefsel dat geverfde acrylvezels bevat. Hierdoor behoudt dit zeil jarenlang zijn levendige kleuren. Dit is mogelijk omdat de kern van de acrylvezel geïmpregneerd is met pigment en kleur. 

Canvas onderhoud 

 U vraagt zich waarschijnlijk af hoe u uw rechthoekig schaduwzeil moet onderhouden... Maakt u geen zorgen, u kunt kiezen voor schaduwzeilen die snel en gemakkelijk te reinigen zijn. Het voordeel van deze rechthoekige schaduwzeilen is dat ze niet veel onderhoud vergen. Eén keer per jaar wassen is voldoende. Deze handeling moet na gebruik aan het eind van elk zomerseizoen worden herhaald. Doe dit voordat u het uit de buurt van vochtigheid opbergt. Om de meest hardnekkige vlekken schoon te maken, is een beetje water en zeep voldoende. 

U kunt uw zeil op een vlakke, schone vloer leggen en het met een beetje zeep en een spons schoonmaken. Omdat stretchpolyester snel droogt, kunt u uw zeil zowel binnen als buiten te drogen hangen. Vermijd de droogtrommel. 

Polyethyleen of polyesterweefsel gecoat met PVC  mag nooit in de machine gewassen worden! Dit zou de op het oppervlak aangebrachte behandelingen kunnen verwijderen en zo de stof beschadigen. Een beetje water, een scheutje afwasmiddel of een neutraal schoonmaakmiddel is strikt voldoende. Voor meer geïmpregneerde vlekken, zoals verfvlekken, moeten specifiekere en krachtigere detergenten worden gebruikt, die zowel de stof als de kleur kunnen aantasten. Een lichte verkleuring is mogelijk als u te veel reinigingsproduct aanbrengt, wees voorzichtig en gebruik geen zware hand. 

Het waterafstotende canvas, in zijn acrylweefsel, geniet van een speciale behandeling die zijn waterafstotendheid verbetert. Om dit weefsel zo lang mogelijk te behouden, kan het worden onderhouden door een waterdicht makend product aan te brengen om te voorkomen dat water in het weefsel dringt. Deze waterdichtmakende producten geven uw stof een tweede leven. Zij voorkomen dat er water door de stof loopt en dat er zich vlekken of schimmel op het oppervlak vormen. 

Pas de kleuren aan en creëer een sfeer 

Om het perfecte schaduwhoekje te creëren waar u van droomt om te rusten en te loungen, is het belangrijk te beseffen dat, afhankelijk van de belichtingshoek van uw structuur, bepaalde kleuren meer aangewezen zullen zijn dan andere. Door een passende kleur te kiezen zult u de thermische en lichtgevende bijdragen van de stralen beter begrijpen en u dus beter beschermen. 

De kleur speelt immers een rol van thermische bescherming en kan tot 97% van de UV-stralen filteren. Kleuren spelen dus wel degelijk een rol als temperatuurregelaar en als bescherming tegen de zon. 

Om ervoor te zorgen dat het gevoel van warmte onder het schaduwdoek niet benauwend is, moet worden gecontroleerd of de kleur overeenkomt met de omstandigheden van het zonlicht. 

Als u kiest voor donkere kleuren, zoals antraciet, is het mogelijk om UVA- en UVB-stralen voor 100% tegen te houden. Donkere kleuren hebben de neiging om beter te schiften en de warmte te reguleren. Het gevoel van koelte onder een donkere sluier wordt gemaximaliseerd. 

Lichte en neutrale tinten bieden visueel comfort. Deze strakke doeken zullen iets meer warmte en licht doorlaten dan meer gepigmenteerde tinten. Anderzijds zijn ze even doeltreffend als een zonnecrème met beschermingsfactor 50! 

Als u nog vragen hebt, aarzel dan niet om ons te bellen voor meer informatie! 

+31 (0)40 - 2826082 

Vergeet niet dat voorafgaand aan elk project een haalbaarheidsstudie kan worden gemaakt met een adviseur. Deze zal u antwoord kunnen geven op uw vragen, u de te volgen stappen kunnen tonen en u een selectie van producten kunnen voorstellen die aan uw behoeften zijn aangepast. Wij hopen u reeds een beetje te hebben geholpen bij uw projecten voor de installatie van rechthoekige schaduwzeilen. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.