opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

De verschillende manieren om een schaduwdoek te bevestigen

De verschillende manieren om een schaduwdoek te bevestigen

DE VERSCHILLENDE MANIEREN OM EEN SCHADUWDOEK TE BEVESTIGEN 

Met de snelheid waarmee de dagen voorbijgaan, zijn de mooie dagen niet ver meer weg... En misschien overweegt u al om thuis wat werk te verrichten om uw bouwwerk een modernere uitstraling te geven. Of misschien wilt u gewoon een schaduwrijke plek creëren om tijdens het warme seizoen van uw tuin te genieten. 

Als dit het geval is, bent u waarschijnlijk aan het rondvragen om uit te zoeken welke zonweringsoplossing het beste bij uw wensen en uw gebouw past. Welke keuze zult u maken tussen deze verschillende schaduwoplossingen? Luifel, schaduwdoek, pergola, rolgordijn, harmonicadoek, verandazeilen of parasol? Een keuze maken die voldoet aan de gestelde eisen en aan het budget is geen sinecure (u kunt het zich voorstellen!). Wij hopen dat deze artikelen u voldoende antwoorden hebben kunnen geven en u een idee hebben kunnen geven van de oplossing die u moet kiezen.

Focus op de voordelen van schaduwdoeken

Voordat we het hebben over de verschillende manieren om uw doek te installeren, is het belangrijk dat u weet dat het schaduwdoek een aantrekkelijke oplossing is, omdat het gemakkelijk te onderhouden, rotbestendig en eenvoudig te installeren is en een moderne buitenruimte biedt! U kunt er ook een schaduwzone mee creëren die de langverwachte koelte brengt! Afhankelijk van de stof die u kiest, bent u beschermd tegen regen, wind of zon. U vindt op onze site de waterdichte of HDPE-stof in verschillende vormen: vierkant, driehoekig, rechthoekig of op maat gemaakt. 

Met het waterdichte rechthoekige doek kunt u grote ruimte van schaduw voorzien, het is praktisch in regenachtige streken, terwijl het driehoekige opengewerkte zeil zal worden aanbevolen voor kleinere ruimten (zoals uw balkon) gelegen in winderige streken. Deze schaduwdoeken zijn niet alleen een goede manier om je te beschermen tegen de zon of UV-stralen, maar ook om je te beschermen tegen nieuwsgierige blikken. In feite kan het doek een rol spelen als scherm. Kortom, deze oplossing is perfect voor het combineren van moderniteit en praktisch nut! 

Zoals u begrepen zult hebben, is het over het schaduwdoek dat ik u vandaag schrijf en ik hoop u de nodige elementen aan de hand te doen om ervoor te zorgen dat de installatie van het schaduwdoek in de best mogelijke omstandigheden plaatsvindt.

Installeer je eigen doek, het is mogelijk! 

Ik geef er de voorkeur aan dit artikel te beginnen met u uit te leggen dat het mogelijk is uw schaduwdoek te installeren zonder enige moeite en zonder dat u een doe-het-zelver hoeft te zijn. Ik zeg niet dat het u niet wat tijd en aandacht voor detail zal kosten... Het is zelfs belangrijk dat u de tijd neemt om uzelf de juiste vragen te stellen en na te denken over de meest geschikte configuratie om er zeker van te zijn dat u het eindresultaat krijgt dat u wenst! Ter informatie, het is beter om een zonnedoek met twee personen op te zetten!

Waar moet u precies aan denken vóór de installatie?

De ideale locatie. Inderdaad, de vraag die je jezelf eerst moet stellen is: "waar zou de meest ideale plaats zijn om dit opgespannen doek te plaatsen!? "Bij je zwembad, voor je erker, boven je terras, bij je tuinmeubelen? 

Het positieve van de keuze voor een zonnedoek is dat u niet lang hoeft na te denken over de plaats of de bevestigingspunten, want alle configuraties zijn mogelijk, of het nu aan een boom, aan een muur, aan een paal, een mast of in hout wordt bevestigd! Maar denk ook aan.... 

...de oriëntatie van de zon. Het is goed om de helderste hoek in uw tuin te kennen om een bredere, meer bedekkende schaduwzone te creëren, zodat u volop van de zomer kunt genieten. 

Op textiel. Geef de voorkeur aan van de doeken om voorbereid te zijn op sterke wind en het risico van scheuren te vermijden. 

In de vorm die het best past bij uw terrein. Welke schaduwzone wil je? Klein, groot, middelgroot? Met driehoekige, rechthoekige of vierkante vormen is alles mogelijk. U kunt zelfs verschillende combinaties maken en vierkante doeken combineren met driehoekige doeken om een schaduwrijke tuin te vormen zoals u zich die voorstelt. 

Denk ook aan de bevestigingspunten die je gaat gebruiken...

De verschillende bevestigingsmiddelen om uw doek te installeren

Afhankelijk van de plaats waar u uw doek of afdekzeil wilt installeren, zult u de meest geschikte bevestigingsmethode voor uw project moeten bepalen! Hieronder vindt u wat u vandaag op de markt zou kunnen vinden.

De masten 

Er is voor elk wat wil, of het nu gaat om schuine, geschroefde of rechte masten! Als u een bevestigingspunt mist om uw schaduwdoek op te spannen en u hebt geen muur of boom in de buurt, dan is er niets beters dan voor deze optie te kiezen. Gemaakt van spiegel gepolijst 316 roestvrij staal, zullen deze stokken perfect zijn voor gebruik buitenshuis of aan zee! 

De schuine tentstok is interessant als u uw tentdoek wilt spannen en u niet een erg groot oppervlak op de grond hebt. Als u een waterafstotend tentdoek wilt installeren, kunt u met deze roestvrijstalen paal een effectieve hoek van 25° creëren voor het afvloeien van regenwater op het tentdoek. De geschroefde paal is robuuster. Het is interessant als u in een winderig gebied woont, want deze paal is ingegraven in de grond en zorgt voor een goede stabiliteit. Om dit sanitair mogelijk te maken, is een verankeringsvoet aangebracht in de vorm van een paal die ongeveer 1 m in de grond zakt. Deze verankeringsbasis zorgt voor een goede stevigheid en een goede fixatie. 

Wandbevestigingen 

Er zijn vele muurbevestigingen beschikbaar om uw spansystemen op te monteren. 

Dankzij de bruggen op plaat, de mannelijke of vrouwelijke metrische ringen, de traditionele bevestigingsplaat, enz... kunt u nu overal in uw tuin verankeringspunten maken. Zo kunt u uw schaduwzeilen spannen waar u maar wilt en de gewenste hellingshoek vormen! 

Er is ook een bevestigingsset voor aan de muur, waarmee u niet langer hoeft te zoeken naar alle onderdelen en schroeven die u nodig hebt om uw schaduwzeil op te spannen. Om deze te verkrijgen, hoeft u alleen maar contact op te nemen met de vakman, het type muur en het type bevestiging dat u wilt! Het is een efficiënte oplossing voor een snelle montage.

Spanningssystemen 

Om hun rol van zonwering goed te kunnen vervullen, raden wij u aan uw schaduwzeilen op te spannen met lange spansystemen of tuigschroeven (kort spansysteem).  

Deze systemen moeten aan de bevestigingspunten en aan het zeil worden bevestigd. 

Om esthetische redenen kunt u een roestvrijstalen klamp gebruiken om uw touw op te rollen. 

Doek hulpstukken

Om uw doek aan de spansystemen te bevestigen kunt u kiezen voor karabijnhaken, deze maken het mogelijk uw doek snel en gemakkelijk te verwijderen wanneer de winter aanbreekt. Als tweede optie is de rechte, gesmede roestvrijstalen sluiting perfect voor dikkere zeilen (met een zwaarder gewicht). 

  

  

Dus wat denk je, is het zeil makkelijk te installeren? Voel je vrij om je ervaringen en foto's met ons te delen!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.