opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Schaduwdoek op de juiste manier monteren.

Schaduwdoek op de juiste manier monteren.

Schaduwdoek op de juiste manier monteren.

Als je optimaal gebruik wilt maken van je schaduwdoek dan is de juiste montage enorm belangrijk. Als je in onze online shop een schaduwdoek bestelt dan krijg je ook de accessoires om je eigen doek te monteren. Als je eenmaal een doek gemonteerd hebt dan hoef je er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Het is belangrijk dat je nieuwe schaduwdoek gewoon in één keer goed hangt. Je hebt dan altijd een plekje met schaduw waar je lekker van kan genieten tijdens de warme zomermaanden. Daarnaast is een schaduwdoek ook nog eens een stuk veiliger. Je kan nu lekker buiten zitten zonder dat je volledig blootgesteld wordt aan uv-straling.

Bepaal de locatie van je schaduwdoek.

Voordat je kan gaan beginnen met monteren is het belangrijk dat je een plekje uitzoekt om een schaduwdoek op te hangen. Het is belangrijk om rekening te houden met de stand van de zon in de tuin. Op welk plekje wil je graag zitten en waar moet je het schaduwdoek ophangen om schaduw te creëren? Dit zijn de eerste stappen waar je goed over moet nadenken bij het bepalen van de locatie van je schaduwdoek. Hou ook goed rekening met eventuele openslaande deuren die tegen het schaduwdoek aan kunnen komen.

Bepaald de bevestigingspunten voor uw schaduwdoek.

Soms heb je al vanuit je tuin zelf bevestigingspunten, maar het kan ook voorkomen dat er geen bevestigingspunten zijn. Als er geen punten zijn dan kan je overwegen om speciale palen in de tuin te plaatsen. Tussen deze palen in kan je een schaduwdoek hangen. Als je hiervoor kiest dan is het slim om te kijken of de palen stevig genoeg zijn om een schaduwdoek tussen te hangen. Houden de bevestigingspunten het bijvoorbeeld vol als er een sterke wind staat? Dit soort zaken zijn handig om rekening mee te houden. Soms kan je de hoeken ook gewoon bevestigen aan een muur of boom.

Schaduwdoek ophangen.

Als je de locatie bepaalt hebt en de bevestigingspunten hebt opgehangen dan is het tijd om het doek zelf te spannen. Het is slim om dit al even uit te proberen voordat je de bevestigingspunten definitief ophangt. Je weet dan zeker dat het schaduwdoek goed hangt. Er moet bijvoorbeeld een hellingshoek van minimaal 30 graden in het schaduwdoek zitten. Je kan als vuistregel 30 cm per meter aanhouden. Dit is belangrijk zodat er geen water op het doek blijft liggen. Met een speciale spanhaak kan je nu het schaduwdoek ophangen aan de moeren. Het is belangrijk dat je het schaduwdoek nu goed strak gaat spannen. Er kan zo niks misgaan bij wind, regen etc. Het voordeel van goed strak hangen is ook dat eventuele vouwen die door de verpakking zijn ontstaan nu recht trekken. Binnen een aantal weken heb je een strak gespannen schaduwdoek hangen dankzij dit eenvoudige bijgeleverde ophangsysteem.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.