opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Welke kleur moet ik kiezen om een doeltreffende zonwerende stof te maken?

Welke kleur moet ik kiezen om een doeltreffende zonwerende stof te maken?

WELKE KLEUR MOET IK KIEZEN OM EEN DOELTREFFENDE ZONWERENDE STOF TE MAKEN?

Om de zonnige dagen voor te bereiden, is het nu al tijd om na te denken over hoe u uw tuin, terras of balkon schaduw kunt geven. Er zijn verschillende methoden van zonwering: pergola, schaduwdoek, parasol, schaduwgordijnen, buitengordijn en verandagordijnen. Een keuze maken tussen een normaal schaduwdoek of waterdichte doek is inderdaad niet gemakkelijk, u krijgt ruim de tijd om erover na te denken, maar op een bepaald ogenblik zult u zich een derde vraag moeten stellen: welke kleur moet u kiezen voor uw zonwerend doek?

Bescherm uzelf tegen de zon en de hitte met passende kleuren.

Om u doeltreffend tegen UV-stralen te beschermen, is het belangrijk een aantal dingen over schaduwdoek te weten, zodat u zich niet in een verstikkende hitte bevindt aan het begin van de zomer.
Aangezien schaduwdoeken u kunnen beschermen tegen de zon, een schaduwplek kunnen creëren en wat koelte kunnen brengen op warme dagen, is het belangrijk de juiste vorm, stof en kleur te kiezen, zodat het doek u zijn positieve effecten kan brengen en u kan beschermen tegen de zonnestralen tijdens de zomer.
Zodra u het licht en de warmte onder uw opgespannen doek wilt beperken, komen de kleur- en textielcriteria in beeld en spelen een belangrijke rol. Afhankelijk van de streek waar u bent gevestigd, de hoeveelheid zon in uw tuin, uw smaak, uw soort structuur, zullen bepaalde stoffen en bepaalde kleuren meer aan te bevelen zijn dan andere.
 Als u bijvoorbeeld dicht bij de zee woont, waar het mooi weer is en de wind alomtegenwoordig is, zal de donkerkleurige HDPE-stof beter bij uw buitenomgeving passen. De donkere kleuren filteren warmte en licht namelijk beter en voorkomen verblinding, zodat u in alle rust van uw buitenruimte kunt genieten.
 Om uw kleine ruimte niet te verduisteren met donkere kleuren zoals antraciet, kunt u altijd kiezen voor alternatieven zoals: Grijs, zand, crème en taupe. Het goede nieuws is dat een donkere schaduwdoek gemakkelijker te onderhouden zal zijn dan een lichte.
 Deze moderne en kleurrijke schaduwdoeken kunnen worden aangepast aan de verschillende soorten architectuur die u hebt. Het is dan ook raadzaam de juiste kleur te kiezen om een design en esthetisch aspect toe te voegen aan uw buiteninrichting en/of tuinmeubilair. Huizen met een Provençaalse architectuur zullen klaar zijn om zand of taupe kleurige schaduwdoeken in hun structuur te integreren.
 Indien u zich echter in een regenachtige en deels winderige streek bevindt, is lichtgekleurd waterdicht canvas met sobere tinten zoals antraciet, taupe en/of grijs voldoende. Dit rotbestendige schaduwdoek met zijn zuivere stijl zal een moderne toets geven aan uw structuur en zal uw tuin opfleuren. Deze neutrale kleuren brengen een eigentijdse en chique stijl in uw huis.
Het is belangrijk dat u weet dat de kwestie van de kleuren nauw samenhangt met de keuze die u van tevoren maakt. Als u eenmaal hebt bepaald welk type doek u wilt installeren (waterdicht of HDPE-stof), zult u zien dat uw keuzemogelijkheden wat kleuren betreft beperkt zijn.

Bepaal het gebied dat moet worden gearceerd om uw kleurkeuze te maken.

Blootstelling aan de zon is een tweede criterium waarmee rekening moet worden gehouden om een perfecte schaduwplek te creëren en bescherming te bieden tegen zonnebrand tijdens de zomer.
Dit betekent dat, afhankelijk van de blootstelling van uw huis, het uitzicht dat u hebt en de ruimte die moet worden overdekt, bepaalde kleuren en vormen meer zullen worden aanbevolen dan andere. 
Voor zuidelijke belichtingen raden wij aan een donkerder gekleurd doek te nemen, dit om te vermijden dat u verblind wordt door het licht zoals het geval zou zijn met een wit gekleurd doek. Ter informatie, als u deze stof voor uw erker in de woonkamer of op uw buitenterras wilt plaatsen, raden wij u het rechthoekige schaduwdoek aan. Met deze optie kunt u een grotere ruimte bedekken en dus een grotere schaduwzone vormen. Zo bent u deze zomer klaar om gasten te ontvangen voor een barbecue en/of te genieten van een zomer met uw gezin. Geschikte kleuren voor dit type display zijn zwart of grijstinten, die tijdloos en modern zijn. Ze passen zich aan alle gevels aan. Als u uw interieur te triest of te eentonig vindt, kunt u het wat nieuw leven inblazen met fellere en levendigere kleuren, zoals Taupe, Crème en zand 
Als u uw doek in westelijke richting wilt opzetten, dan zijn donkerdere kleuren aan de orde van de dag, zoals hierboven uitgelegd: hoe meer u aan de zon wordt blootgesteld, hoe warmer en donkerder kleuren worden aanbevolen om de helderheid te verminderen. Voortaan kunt u 's middags beschut van uw terras genieten! 
Voor opnamen in oostelijke richting zijn lichte kleuren een verstandige keuze. Waarom is dat? Omdat daar meestal alleen de kamers zijn en de zon er alleen 's morgens is.
Wat de noordelijke belichting betreft, zijn kleine canvasformaten en zachte kleuren met neutrale tinten ideaal! Met het lichte driehoekige doek heeft u op koelere ochtenden altijd een lekker straaltje om even op te warmen op uw terras en te genieten van uw ontbijt met uw gezin.
Kortom, als u een zomer weg van de zon wilt doorbrengen, is het belangrijk om de juiste zeilmaat, de juiste kleur en de juiste plaats te kiezen!
Nu is het aan u en u beslist welk type zeil en welke kleur u kiest voor een perfecte schaduwrijke plek.
 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.