opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Bevestegingspaal: Hoe kies je die?

Bevestegingspaal: Hoe kies je die?

BEVESTEGINGSPAAL: HOE KIES JE DIE? 

Er zijn verschillende manieren om beschermhoezen te bevestigen: u kunt een bevestigingspaal (of mast) gebruiken, of muurbevestigingen. In dit artikel gaan we in op palen als middel om uw schaduwdoek te bevestigen. 

Waar is een bevestegingspaal voor? 

Een bevestegingspaal is een bevestigingselement (staal, hout, roestvrij staal) dat het mogelijk maakt om uw opgespannen zeil te ondersteunen en zo te profiteren van al zijn beschermende werking. Ter herinnering: een schaduwdoek schermt uw buitenuitrusting af van de zon en UV-stralen. Sommige schaduwdoeken zijn zelfs waterdicht en kunnen u dus beschermen tegen regen en slecht weer. In die zin is een schaduwdoek een perfecte vervanging voor een prieel of een parasol. Naast zijn praktisch nut heeft een opgespannen zeil ook een esthetische functie: het schaduwzeil verfraait uw tuin of terras en kan als decoratie worden gebruikt. 

Ongeacht de vorm van uw zonnedoek (rechthoekig, driehoekig, vierkant of trapeziumvormig), de kleur en de eigenschappen ervan (doorlaatbaar, opengewerkt of waterdicht zeil, dat ook als waterdicht of waterafstotend kan worden bestempeld, enz. kan worden bestempeld) Heeft u bevestigingselementen nodig om het te stabiliseren en op zijn plaats te installeren. Hiervoor zijn er twee hoofdtypen bevestigingen: muurbevestigingen, die rechtstreeks op uw muur worden geplaatst en het doek spannen, en stokken (of masten) voor schaduwdoeken. 

De paal, of bevestegingspaal 

De meest gebruikte bevestiging om uw schaduwdoek te stabiliseren is de paal, ook wel Rvs-paal of schuifpaal genoemd. De lengte van de paal bepaalt de hoogte waarop de opgespannen doeken zullen worden geplaatst en dus het schaduwoppervlak dat zij zullen kunnen bestrijken. Er zijn verschillende soorten palen: douglas houten palen, kastanje palen, aliminium (uit)schuifpalen, rvs-paal of grond schroefanker.

De "rechte" bevestegingspaal

Een stalen mast is de standaard bevestiging waarmee u de schaduwdoeken kunt installeren in een terrastuin, bij het zwembad of zelfs om uw moestuin te beschaduwen. Dankzij zijn lengte biedt de rechte paal een zeer aangenaam schaduwoppervlak om tijdens de warme zomermaanden van uw terras, tuinplek of zwembad te genieten.  

In tegenstelling tot wandmontage wordt de rechte schaduwzeilpaal met een montageplaat aan de grond bevestigd. Deze paal kan echter ook stevig aan de grond worden verankerd. Dit type paal wordt gewoonlijk een "verzegelbare paal" genoemd. Het is ideaal voor het creëren van een schaduwrijke ruimte in een gebied dat onderhevig is aan harde wind en zwaar weer.

De "schuine" bevestegingspaal

De schuine paal voor schaduwdoek is een variant van de klassieke paal, waarmee u uw (waterdichte) doek lichtjes schuin kunt zetten en zo het regenwater dat zich erop kan ophopen, kan afvoeren. Deze helling heeft geen invloed op de bescherming tegen de zonnestralen en de anti-UV-eigenschappen die uw waterdichte zeil biedt. 

Bovendien kunt u met dit type paal interessante lichteffecten creëren en uw buitenruimte optimaliseren. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.