opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Beperk UV-straling in je tuin met een schaduwdoek

Beperk UV-straling in je tuin met een schaduwdoek

Beperk UV-straling in je tuin met een schaduwdoek.

UV we hebben er allemaal weleens van gehoord. Het is een straling die met het menselijk oog niet zichtbaar is. Deze straling wordt o.a. aangemaakt door de zon. Afhankelijk van het weer is er een bepaalde UV-straling aanwezig in onze lucht. Ons lichaam kan blootgesteld worden aan deze straling. Het kan helaas gebeuren dat je teveel wordt blootgesteld aan UV-straling. Als dit gebeurd dan verbrand je lichaam en krijg je de herkenbare rode huid. Dit is misschien vervelend, maar wel de minste zorg. Naast de rode huid kan er op ten duur ook huidkanker ontstaan door een grote hoeveelheid uv-straling in de achtertuin. Dit is niet alleen schadelijk voor ouderen, maar ook steeds meer jongeren krijgen de diagnose huidkanker.

Beperk uv-straling met een schaduwdoek in de tuin.

Het voorkomen van huidkanker wordt steeds lastiger. Zelfs de beste zonnebrand houdt niet alle uv-straling tegen. Het is belangrijk dat de straling zoveel mogelijk wordt tegengehouden door bijvoorbeeld een doek. Een schaduwdoek is de ideale oplossing om in de tuin te kunnen zitten zonder schadelijke uv-straling. Tot wel 100% kan de uv-straling gefilterd worden. Ondanks dat je nu een reuze uv-filter in de tuin hebt hangen raden wij nog steeds aan om zonnebrand te gebruiken. Je wandelt soms natuurlijk onder het doek vandaan. Je kan dan schadelijke uv-straling op je lichaam krijgen.

Voor wie is een schaduwdoek een aanrader?

Officieel gezien is het voor iedereen belangrijk om beschermd te worden tegen de schadelijke uv-straling. Toch zijn er ook doelgroepen die sneller een risico lopen bij de blootstelling van straling. Een voorbeeld zijn bijvoorbeeld jonge kinderen. Ze lopen eerder een risico aan teveel uv-straling op de huid. De huid kan hierdoor verbranden en dunner worden. Uiteindelijk lopen ze zelfs op jonge leeftijd het risico op huidkanker. Vooral voor jonge kinderen kan een schaduwdoek in de achtertuin een uitkomst zijn. Het doek kan bijvoorbeeld boven een speelveldje gehangen worden. Op deze manier kan er een mooie schaduw gecreëerd worden in de achtertuin.

Schaduwdoek online bestelen.

In onze webshop kan je eenvoudig online een schaduwdoek bestellen. Er is niet veel voor nodig behalve de afmetingen van het terras waar je het doek wil ophangen. Je kan kiezen uit verschillende designs om het doeken in op maat te laten maken. Zo kan je kiezen voor een vierkant of rechthoek. Een trend die we steeds vaker voorbij zien komen is de driehoek. Je hebt dan slechts 3 ophangpunten nodig om het schaduwdoek op te spannen. De doeken zijn in verschillende kleuren en maten te bestellen. Naast de afmetingen kan je bijvoorbeeld ook nog een kleur uitzoeken. Dit is handig als je een bepaalde stijl in gedachten hebt voor je eigen achtertuin. Naast verschillende maten en kleuren verkopen wij ook schaduwdoeken van diverse bekende merken. Je kan zelf kiezen welk merk in jouw tuin past. Ieder doek heeft zijn eigen eigenschappen en sommige doeken filteren meer uv-stralen dan andere schaduwdoeken. Dit maakt het de moeite waard om de verschillende doeken goed met elkaar te vergelijken!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.