opc_loader
Gratis verzending!
Maatwerk specialist
5 jaar garantie op UV-bescherming
Fysieke showroom
Meer dan 20 jaar ervaring

Schaduwdoek afmetingen

De juiste schaduwdoek afmeting is iedere situatie anders. De schaduwdoeken zijn waterdoorlatend of u hebt schaduwdoeken die waterdicht zijn. De schaduwdoeken van Schaduwdoekkeuze.nl hebben allen:

  • Hoge UVR-bescherming tot 98%;
  • Creëren een barrière tegen wind;
  • Laat natuurlijk licht door;
  • Breed scala aan kleuren;
  • Hoge treksterkte;
  • Bewezen duurzaamheid en levensduur;
  • Makkelijk in onderhoud;
  • Lichtgewicht constructie.

De afmetingen van een schaduwdoek zijn ook erg afhankelijk van het type schaduwdoek wat u wilt kopen. Zo hebben wij een breed assortiment in schaduwdoeken, zoals 1) rechthoekige schaduwdoeken, 2) vierkante schaduwdoeken, 3) driehoekige schaduwdoeken en 4) trapeze schaduwdoeken.

Zorg ervoor dat u altijd voldoende spanruimte hebt om een schaduwdoek te bevestigen. Waterdichte schaduwdoeken zijn van toepassing voor een breed scala aan toepassingen, waaronder luifels, pergola’s en op het terras. De afmetingen van een schaduwdoeken kunnen altijd worden aangepast. Wij maken namelijk ook schaduwdoeken op maat.

De omtrek van elk schaduwdoek is ontworpen met een curve (ook wel een gore genoemd) naar binnen naar het midden van het zeil om de stofspanning te regelen. Schaduwzeilen hebben versterkte singels rond de omtrek en marine roestvrijstalen d-ringen of "Delta" -ringen in elke hoek. Elke hoek heeft een gelaste, solide roestvrijstalen bevestigingsring voor de scheepvaart bij het bevestigen van het schaduwzeil op een structureel sterk bevestigingspunt. Zorg ervoor bij de bestelling dat u niet de exacte afmeting besteld, maar daar zo’n 20cm bij op doet. Dan hebt u voldoende rek om een schaduwdoek te monteren.

Schaduwdoek met de goede afmeting bestellen

Schaduwzeilen worden snel populairder vanwege hun vele voordelen. Ze kunnen grote gebieden in een fractie van de tijd en kosten dekken als andere luifelstructuren. Ze zijn vooral effectief in schaduwrijke buitengebieden met een grotere blootstelling aan de zon. Zeilen met zonnescherm zijn geweldig voor speeltuinen, zwembaden, binnenplaatsen en overal waar een luifel geïnstalleerd is. Veel, bedrijven en huiseigenaren geven de voorkeur aan hun gestroomlijnde, stijlvolle uitstraling door middel van een schaduwdoek met de juiste afmeting.

Er is veel behoefte aan schaduw wanneer de zon fel schijnt. Met de stijging van de gemiddelde mondiale temperaturen neemt de vraag naar schaduw toe. Veel speeltuinen vereisen nu schaduwstructuren om kinderen tegen de zon te beschermen. Huiseigenaren hebben een kosteneffectieve manier nodig om te voorkomen dat hun achtertuin oververhit raakt. Het zijn grote ruimtes die allemaal kunnen worden beschermd met schaduwzeilen. Zonzeilen bieden bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Deze zonnescherm zeilluifels werken geweldig als pergola en voor uw achtertuin. Dit maakt een schaduwdoek perfect voor buiten.